مشهد - احمد آباد - خیابان قائم - ساختمان گوهرشاد - طبقه 5 (شنبه تا پنج شنبه 8 صبح تا 8 شب)

  • English language
  • Arabic language

بیماری های مسری پوست سر

بیماری های مسری پوست سر: موها به دلیل تاثیر زیادی که در افزایش اعتماد به نفس و زیبایی ظاهری دارند، مراقبت و نگهداری از آن ها برای افراد بسیار حائز اهمیت است. اگر به مراقبت روزانه از مو بی‌ توجه باشیم، آسیب می ‌بینند و ممکن است دچار بیماری های مسری پوست سر گردند. بیماری‌ ها در برخی از موارد منجر به ریزش دائم یا موقت موها می ‌شوند.

بیشتر بیماری های مسری پوستی سر منجر به ریزش مو یا ایجاد زخم های پوستی می گردد. این بیماری ها می تواند محیطی و ژنتیکی باشد یا بر اثر سو تغذیه یا عفونت ایجاد شود.

در این مقاله قصد داریم بیماری های مسری پوستی سر را به شما معرفی کنیم. اگر دچار بیماری های مسری پوستی سر شده اید و نمی دانید علت یا راه درمان چگونه است این مقاله را دنبال کنید.

بیماری های مسری پوست سر

شپش سر

آلودگی به شپش بیماری به‌ شدت واگیرداری است که بارزترین علامت آن خارش شدید کف سر است. شپش سر نوعی حشره انگلی است که بر روی سر، مژه و ابرو ها یافت می شود و روزانه چندین بار از خون انسان استفاده می کند. این حشره نمی تواند مدت زیادی بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و فقط از طریق تماس مستقیم منتقل می شود.

چرخه زندگی شپش موی سر

شپش تازه ۸ تا ۹ روز بعد از تخم‌گذاری شپش ماده سر از تخم بیرون می‌آورد و نیمف (nymph) نام دارد. بعد از گذشت ۹ تا ۱۲ روز نیمف به حشره‌ بالغ تبدیل می‌شود. شپش بالغ ۳ تا ۴ هفته زنده خواهد ماند. چرخه‌ زندگی شپش موی سر هر سه هفته یک بار تکرار می ‌شود. شپش ‌ها چندین بار در طول روز از خون کف سر تغذیه می‌کنند و تا دو روز بعد از جدا شدن از کف سر می ‌توانند زنده بمانند.

راه های پیشگیری از شپش سر

– هر فردی با رعایت بهداشت می تواند شخصا از درگیری با شپش پیشگیری کند.

– باید به طور مرتب و منظم استحمام کرد و در روز به دفعات زیاد موهای سر را شانه کرد.

– باید تمام وسایلی که در تماس نزدیک با فرد مبتلا بوده، مانند کلاه، روبالشتی، برس و شانه را تمیز کنید. این وسیله‌ ها را درون آب داغ بشویید سپس آن را به مدت ۱۵ دقیقه یا بیشتر در یک خشک کن گرم خشک کنید، یا آن را در یک کیسه پلاستیکی محکم قرار داده و به مدت دو هفته آن را دور از دسترس بگذارید تا هرگونه شپش آن از بین برود.

– از شانه، برس، کلاه، حوله، لباس، تخت خواب، هدفون، اسباب ‌بازی‌ های پشمی و سایر وسایل شخصی افراد مبتلا به شپش استفاده نکنید.

قارچ سر (تینئا کاپیتیس)

تینئا کاپیتیس از جمله بیماری های مسری پوست سر است که می تواند در مناطق دیگر بدن هم پدیدار شود. قارچ سر حتما باید با مراجعه به پزشک درمان شود؛ زیرا علاوه بر خطر سرایت به دیگران، ممکن است باعث ریزش مو یا در موارد حادتر، باعث بیماری دیگری به نام kerion گردد.

متاسفانه ریزش مو قارچی که از عفونت های قارچی ناشی می شود، به آسانی و با هر تماس مستقیمی از طریق وسایل شخصی بیمار و موهای ریخته شده و همچنین حیوانات یا اشیاء آلوده (از جمله حوله، شانه و بالش) قابل انتقال است. به همین خاطر اگر یکی از اعضای خانواده دچار این مشکل شد باید بقیه افراد خانواده نیز معاینه شده و درصورت سرایت در همان مراحل ابتدایی درمان شوند.

درمان قارچ سر

قارچ سر که از مسری ترین بیماری های پوست سر است، معمولا با داروهای ضد قارچی درمان می شود؛ چرا که در این بیماری قارچ ها به فولیکول مو هجوم می آورند و کرم و ژل ‌های موضعی نمی توانند در این مناطق نفوذ کنند.

موخوره

مجموعه عواملی که به موها آسیب رسانده و باعث خشکی یا شکنندگی آن می‌ شوند، در نهایت باعث بروز موخوره در مو ها خواهند شد. موخوره عارضه ‌ای است که معمولا به صورت چند شاخه شدن انتهای موها یا بروز شکاف طولی در آن ‌ها رخ می ‌دهد و جزو بیماری های مسری پوست سر می باشد. به طور مثال اگر فرد موی خود را با شانه فرد دیگری که مبتلا به موخوره است شانه کند، پس از مدتی دچار موخوره خواهد شد. همچنین خواهید دید که اگر ۳ یا ۴ تار از موهای شما دچار موخوره شده باشد، به تدریج موخوره تمام موهای شما را فرا خواهد گرفت.

افرادی که دچار بیماری های گوارشی هستند نیز به دلیل این که به خوبی نمی توانند مواد غذایی و ویتامین ها را هضم و جذب کنند، بیشتردر معرض ابتلا به بیماری های مسری پوست سر همچون موخوره قرار دارند.


فرم مشاوره

برای دریافت مشاوره، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.